Handig en verstandig omgaan met de u beschikbaar gestelde middelen kan ook in het ondernemerschap een aantal voordelen opleveren. Zo is een eigen bedrijf starten vanuit huis vanuit het kostenperspectief heel erg interessant. Huur is namelijk een van de meest drukkende factoren op de begroting van de ondernemer. Door deze kostenpost uit te sluiten kan het rendement van het ondernemerschap in ieder geval snel en sterk stijgen.

 

Een eigen bedrijf starten vanuit huis heeft als grote nadeel dat u privé en zakelijk door elkaar heen mengt. Dat kan een bijdrage leveren tot een lagere productiviteit en dat is nu net niet wat u nodig heeft als startend ondernemer. In de begin periode van een onderneming heeft u immers veel te doen en het opbouwen van het framewerk neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Zeker wanneer u het goed wilt doen.

 

Maar gelukkig heeft een bedrijf aan huis ook een aantal grote voordelen. Zo kunt u meer schuiven met uw tijd en deze inzetten op momenten dat dit het beste uitkomt. Hoewel het voor afleiding kan zorgen kunt u natuurlijk de kinderen van en naar school brengen en halen en kunt u zorgen dat het eten op tijd op tafel staat. Het is allemaal zo slecht nog niet als ondernemer, zeker niet wanneer u de tijd die u overhoud efficiënt inzet.