Waar u jaren geleden nog erg vreemd aangekeken zou worden is het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Een eigen bedrijf beginnen vanuit huis is schering en inslag. U hoeft zich dus nergens voor te schamen wanneer ook u met deze gedachte rondloopt. Het is eerder schering en inslag.

 

Veel van de diensten die ondernemers vandaag de dag aanbieden kunnen uitgevoerd worden vanuit huis. Het wordt lichtelijk anders wanneer men continu moet afspreken en naar klanten toemoet. Toch zijn er ook dan nog steeds mogelijkheden om een eigen bedrijf vanuit huis te runnen. Want administratie, marketing, acquisitie en het schrijven van een voorstel kan natuurlijk gewoon op iedere plaats, en dus ook gewoon vanuit huis, gedaan worden.

 

Omdat deze website met name betrekking heeft op slim ondernemen gaan we ook in op de facetten die overlap bieden met het werken vanuit huis. Het is geen garantie dat werken vanuit huis ook direct een succesvolle onderneming mogelijk maakt.

 

Werken vanuit huis heeft een flink financieel voordeel. U heeft immers geen dubbele lasten voor huur, telefonie en internet. Dat kan namelijk aanzienlijk in de papieren lopen. Dit voordeel heeft ook een keerzijde omdat de (t)huissituatie niet altijd de mogelijkheid biedt om ongestoord te werken. Studenten hebben regelmatig last van “SOG” wat staat voor studie ontwijkend gedrag. Thuiswerkende ondernemers hebben vaak last van “WOG”, het werk ontwijkend gedrag. Dit is de allergrootste valkuil voor ondernemers die vanuit huis werken. Wanneer u dit weet te tacklen, staat niets de opbouw van een succesvolle eigen bedrijf vanuit huis nog in de weg!