Banen liggen vandaag de dag niet meer voor het oprapen. Zeker wanneer men dicht bij huis of zelfs vanuit huis wil werken. Veranderingen in de samenleving zijn aan de orde van de dag en door mee te gaan in deze veranderingen en een flexibele houding aan te nemen kunnen we zelfs profiteren van de “nieuwe economie”. Want zeg nu zelf, een jaartje of 20 geleden had nog niemand gehoord van Bol.com en Google. Het zijn inmiddels multi nationale ondernemingen die werk leveren aan duizenden medewerkers. Daar zou ook u een stukje van kunnen profiteren.

 

Zoals gezegd, het hoeft helemaal geen bedreiging te zijn dat traditionele werkgelegenheid langzaamaan verdwijnt. Het is namelijk niet zo dat behoeften verdwijnen, de distributiekanalen veranderen en daar kunnen we op inspelen.

 

Honderden, zo niet duizenden Nederlanders werken al geruime tijd vanuit huis. Heerlijk vanachter de keuken- of woonkamertafel. Het voordeel van vanuit huis werken is vaak ook dat een passief inkomen kan worden opgebouwd. Dat dit niet altijd even eenvoudig is, bewijst het grote aantal thuiswerkers wat (net) niet hun financiële doelstellingen behaald.

 

Thuiswerk bestaat in verschillende vormen en maten. Zo kunt u inpakwerkzaamheden doen maar ook administratie thuiswerk en zelfs internet marketing. Het zijn slechts voorbeelden want de lijst met thuiswerk klusjes is natuurlijk veel langer. Feit is dat mogelijkheden bestaan als u maar eerlijk bent tegen uzelf en niet verwacht dat u slapend rijk kunt worden vanuit huis. Zo werkt het nu eenmaal niet.